Uitnodiging VvE Training: Energie Besparen en Opwekken

Wij nodigen u namens de gemeenten Nieuwegein, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Stichtse Vecht van harte uit voor de Energiebesparingscursus voor bestuursleden van VvE’s. De cursus bestaat uit twee avonden: 30 oktober in het gemeentehuis van Nieuwegein en 20 november in het gemeentehuis van Zeist.
Tijdens de training krijgt u praktische, concrete adviezen van ervaren sprekers en gaat u met ondersteuning aan de slag met uw eigen kwestie. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om ervaringen te delen met andere VvE’s in de omgeving die ook met energiebesparende maatregelen aan de slag willen gaan.

AVOND 1: TECHNIEK EN FINANCIEN (30 OKTOBER, NIEUWEGEIN)
Welk ambitieniveau streeft u na? Welke maatregelen neemt u sowieso omdat ze snel zijn terugverdiend, en welke maatregelen kunt u nemen als u op langere termijn denkt? Wat betekenen de keuzes voor onderhoud en voor comfort in de woning? Kees Stap van Energiepaleis heeft veel kennis over de technische aspecten bij energiebesparende projecten en neemt u deze avond mee om antwoorden te geven op deze vragen.

AVOND 2: DRAAGVLAK EN PROCES (20 NOVEMBER, ZEIST)
Welke stappen zijn nodig of aan te raden om voldoende draagvlak te krijgen voor uw plannen? Hoe krijgt u iedereen mee? Hoe organiseert u inspraak en betrokkenheid? Wat mag er juridisch wel en niet? Mimi Slauerhoff en Corine Erades van VvE’s met Energie hebben veel ervaring in trajecten bij VvE’s en vertellen welke stappen nodig zijn om tot een goede besluitvorming te komen. Daarnaast kunt u ook uw vragen over uw eigen situatie kwijt.

Deze training wordt georganiseerd in het kader van U-Thuis, het samenwerkingsverband van 15 gemeenten in de regio Utrecht om energiebesparing bij particuliere woningen te versnellen. Het project wordt uitgevoerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en de Omgevingsdienst Regio Utrecht. Contactpersoon voor vragen/opmerkingen is Rosan op den Kelder: R.OpdenKelder@odru.nl.

Wat:
Training voor Verenigingen van Eigenaren uit de gemeenten Zeist, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug en Nieuwegein over energiebesparing en duurzame energieopwekking.
Waar:
Gemeentehuis Nieuwegein (30 oktober) en Gemeentehuis Zeist (20 november)
Wanneer:
Dinsdag 30 oktober (Techniek) en dinsdag 20 november (Proces en Draagvlak)
Tijdstip:
19.30 – 21.30
Wie:
Bestuursleden en leden van VvE’s uit de gemeenten Zeist, Stichtse Vecht en Nieuwegein
Aanmelden:
Kan via Jouw Huis Slimmer – VvE Training: Energie Besparen en Opwekken