Energiebelasting 2022 veranderd!

Het zal u niet zijn ontgaan dat de energieprijzen de afgelopen periode sterk gestegen zijn, waarbij door de stijging van de gasprijs ook de prijs voor elektriciteit sterk stijgt. Om het effect van de stijgende gas- en  elektriciteitsprijzen voor particulieren enigszins te dempen heeft de overheid besloten de Energiebelasting te verlagen van 9,19 naar 2,25 ct./kWh. Dit is een tijdelijke maatregel voor het jaar 2022. Dit is een slechte ontwikkeling voor de opbrengst van de zonnepanelen in PostCodeRoos project Polder Nijenrode, omdat de opbrengst voor een groot deel bestaat uit de energiebelasting die de deelnemers voor de productie van hun panelen kunnen terugvragen.

Er zijn ook factoren die gunstig zijn voor de opbrengst van de PostCodeRoos. 

De geproduceerde stroom en aan OM Nieuwe energie geleverde elektriciteit  door Polder Nijenrode brengt  wel meer geld op. Wij  kunnen op dit moment nog niet aangeven hoeveel meer, maar de opbrengst van de door PCR Polder Nijenrode geleverde elektriciteit beweegt mee met de consumenten prijs voor elektriciteit en Energie Samen, de koepelorganisatie voor Energiecoöperaties lobbyt in Den Haag om ook de deelnemers aan coöperatieve projecten minder te laten betalen aan de Opslag Duurzame Energie (ODE).